tiistai 19. toukokuuta 2009

Avaruuden alukset.

Taisin luvata että kirjoitan jotain noista pelin aluksista seuraavaksi. Kaikki aluksiin liittyen on vielä kehitysasteella, eikä kunnon kokeiluja ole vielä suoritettu, että pitäkää se mielessä.


Aluskortit:


Eli jokainen pelaaja saa oman rotunsa aluskorttipakan ja kaikissa korteissa on sama korttipohja. Olen jo aloittanut korttipohjan suunnittelun. Tämäkin on vielä työn alla. mm. noi symbolit on random wingdingssejä, eikä lopullisia mitä korttiin tulee. Ne on siinä havainnollistamassa, että siihen on tulossa jotain.





Ylhäällä lukee aluksen nimi. Jokaisella aluksella on yksilöllinen nimi. Se oli yksi Mag*Blastin hienoimmista yksityiskohdista ja halusin tämän myös minun peliini. Nimikyltin alapuolella on keltainen pallo ja vihreä tippa. Nämä symboolit korvataan valuutta- ja resurssisymboleilla. Numeroista näkee kuinka paljon alus kustantaa kun sen haluaa rakentaa. Kortin keskelle tulee luonnollisesti aluksen kuva. Näitä ei ole vielä piirretty, joten olen jättänyt sen tyhjäksi. Kortin alalaita onkin sitten täynnä infoa aluksesta. Taas kerran symboleista ei tarvitse välittää. Jokaisella aluksella voi olla kolmen tyyppisiä aseita. Pata symboloi tässä projektiiliaseita esim. tykkejä, piikikäs pallo esittää ohjuksia ja erilaisia avaruuden torpeedoja ja viimeisenä sydän symboloi laseraseita. Helpommin pääsee tässä vaiheessa että ajattelet että on olemassa pieniä, keskikokoisia ja suuria aseita. Oikealla olevasta kilvestä näkee kuinka monta osumaa alus kestää. Ihan alas olen jättänyt tyhjää johon voi kirjoittaa mm. aluksen luokan ja tälle alukselle kuuluvia erikoisominaisuuksia. Tässä lyhyt katsaus aluskorttiin.

Pelissä tulee oleman kolmen eri kokoluokan aluksia: pieniä fregaatteja (frigates), keskikokoisia risteilijöitä (cruisers) ja suuria emoaluksia (capitalships). Jos ihmettelit miksi oli kolmen kokoluokan aseita niin ehkä jo tajusitkin. Pienillä aseilla ammutaan pieniä aluksia, suurilla aseilla suuria aluksia jne. Kaikilla aluksilla ei välttämättä ole tarvittavia aseita tuhotakseen tietyn kokoisia aluksia.

Ensikerralla voin kirjoittaa jotain alusten välisistä taisteluista. Sen voin jo kuitenkin kertoa, että kyseessä on klassinen seinä vastaan seinä taistelumekaniikka.

Jotain tällasta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti